Bazyli76, Irek jak pije to nie jeździ
[O2] Co to są za silniki?
Zwiń
X
-
[O2] Co to są za silniki?
Witam.
Jestem zainteresowany kupnem O2 (nie wiem jeszcze nowa czy używana) i przeglądając oferty używanych znalazłem O2 z takimi silnikami:
1,6 benzyna, 110KM (81kW)
? benzyna, 106KM (78kW)
1,6 benzyna, 105KM (77kW).
Czy mógłby mi ktoś napisać co to są za silniki, bo do tej pory myślałem, że istnieją tylko dwa silniki 1,6: MPI 102KM i FSI 115KM.
Domyślam się, że odpowiedź jest banalna, ale ja nie potrafię znaleźć na nią odpowiedzi.
Wielkie dzięki za odpowiedzi i prośba o wyrozumiałość.
-
-
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź.
Tak są to pojedyncze przypadki, ale ponieważ dwie oferty dotyczą samochodów sprowadzanych więc pomyślałem, że może gdzieś były z innymi silnikami. Dodatkowo zastanowił mnie fakt, że jednocześnie inne były wartości KM, jak i kW.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 300slbo do tej pory myślałem, że istnieją tylko dwa silniki 1,6: MPI 102KM i FSI 115KM.
- 1.4 16V (80 KM)
- 2.0 FSI (150 KM)
- 1.8 TFSI (160 KM)
- 2.0 TFSI (200 KM)
Poza tymi jednostkami nie ma innych benzynowców dostepnych dla modelu Octavia II.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Jeszcze raz dziękuję za rozwianie wątpliwości odnośnie wersji silnikowych. Mam jeszcze pytanie o poduszki powietrzne. W niektórych ofertach samochodów sprowadzanych oferenci podają ilość 10szt. Jest to możliwe czy to kolejny błąd. Wiem, że w polskich O2 występują max w ilości 8szt., więc czy były gdzieś montowane w większej ilości?
Dziękuję za odpowiedzi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brandOa dokładnie żeby nie było wątpliwości, poduszka powietrzna dla kierowcy i pasażera, boczne poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera oraz podwójne kurtyny powietrzne z pirotechnicznymi napinaczami pasów
boczne poduszki dla pasazerów tylniej kanapy - do kompletu brakowałoO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz